WAT EN VOOR WIE IS CHILLAUT

ChillAut is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren vanaf 13 jaar met een vorm van autisme (oftewel ASS). Voor deze jongeren kunnen ‘gewone’ activiteiten wat te ingewikkeld zijn waardoor ze vaak thuis achter hun eigen ‘schermen’ blijven hangen.

Met dit jongerencafé bieden we een gezellige en veilige plek waar jongeren met ASS zich ook op sociaal gebied kunnen ontwikkelen. Een paar ingrediënten van de avonden: gezelligheid, snacks en drankjes, samen en bordspel doen, pokeren, biljarten of ‘voetbaltafelen’. Op andere tijden zijn er af en toe uitstapjes zoals naar een escape room, boogschieten, karten, bowlen, etc.

OVER DE NAAM

« ChillAut » verwijst naar chillen en autisme. Dat past bij de insteek van de avonden en andere bijeenkomsten. Het gaat om gezelligheid en ontspanning en is bedoeld voor jongeren met een vorm van autisme. In de ondertitel ‘a time 4 us’ zitten alle letters van het woord autisme. Deze naam is samen met de deelnemers en de vrijwilligers van ChillAut bedacht.

VISIE EN MISSIE

Onze visie is dat jongeren met een vorm van autisme, naast beperkingen, ook sterke kanten hebben. Ze zijn unieke mensen en hebben unieke gaven en kwaliteiten die zij op hun manier kunnen inzetten in hun omgeving en de maatschappij. Elk jongere is waardevol en verdient respect.

Onze missie is om jongeren met autisme door ontmoeting met leeftijdsgenoten, spel en ontspanning een betere kans te geven zich zelfverzekerd en goed te voelen bij allerlei groepsactiviteiten. Dit helpt ze hun beperkingen te relativeren en hun (soms onvermoede!) kwaliteiten, krachten en hulpbronnen in te zetten.